RECOPILACIÓ BREVA DE LAS MATERIAS QVE LO AVTOR TROBA DE INTERÉS EN LO REFERENT A JARDINS I PAISATGES, ENTRE ALTRES CVRIOSITATS

divendres, 8 de gener de 2021

MELMELADA DE TARONGES AMARGUES






a meva recepta

 Un quilo de taronges amargues



Un quilo de sucre




Treure'n el suc i reservar els pinyols en un saquet de cotó.



Tallar la pell de les taronges a juliana i posar-les en remull amb 1'5 litres d'aigua...


...el suc de taronja i el saquet de pinyols.

(utilitzeu una casola més ample que alta)

Deixar en maceració una nit

---------------------------

Bullir 30 minuts o fins que la pell estigui toba.


Afegir el quilo de sucre i bullir a foc fort uns 12-15 minuts fins que comença a espessir.



En el moment que les bombolles esclaten, baixar el foc al mínim i començar a empotar.
(Els pots s'haurant rentat i bullit uns 10 minuts)


Aquí el meu invent per evitar que la melmelada enbruti el marge dels pots i assegurar-me que tanquen bé.



Deixar entre 0'5 i 1 cm. lliures i tapar els pots en calent, acabats d'omplir.


Utilitzar tapes amb "plop" per comprobar que es fa el buit.
 Quan es refreda, la part central de la tapa s'enfonsa

Si hi ha pots que no han fet el buit, per defecte de la tapa, seran els primers que haureu de gastar. (Marqueu la tapa per no utilitzar-la un altre cop)


Només queda etiquetar i guardar al rebost.

Que us vagi de gust!



Cap comentari: