RECOPILACIÓ BREVA de las materias qve lo avtor troba de interés en lo referent a jardins i paisatges, entre altres cvriositats.

dissabte, 16 d’agost de 2008

Papaver rhoeas L.

quest post el dedico a la Cristina, que encara està de vacances, te una bronquitis galopant (la pobre), i no pot baixar a les festes de Gracia per por d'agreujar l'estat de la seva salut.

Hi ha altres remeis per la bronquitis; els vapors d'eucaliptus, tisanes de regalèssia. Menjar créixens també és bo. Porten vitamina "C". Si et prens suc de 60 a 150 gr. de créixens al dia pot millorar la bronquitis crònica segons Pius Font Quer. Però, per a la tos, la rosella et pot anar molt bé. I és una flor de la que potser no imaginàvem les seves propietats curatives.

En el seu llibre :"Plantas medicinales, el Dioscórides renovado" diu així:
Virtudes: Los pétalos i las cápsulas de las amapolas se emplean en forma de tisana o de jarabe. La tisana se prepara echando un pellizco de pétalos de amapola en una taza de agua hirbiendo, se dejan un rato en infusión, y se toma la tisana, azucarada o no, cuando todavía está caliente. El jarabe de amapolas se prepara con 10 gr. de pétalos secos, 170 gr. de agua hirviendo y 350 gr. de azúcar. Con los pétalos y el agua hirbiendo se hace una infusión, se deja cinco minutos, se cuela, y, cuando està caliente todavía se añade el azúcar. ..../....A los amantes de las mezclas les recomendamos hacer uso de las cuatro flores pectorales, que son las siguientes, flor de malva, de pie de gato, de tusilago y de petalos de rosa, partes iguales.Con un puñadito de estas flores se prepara un vaso de tisana, que se toma bien caliente y azucarado, contra los catarros pulmonares, la bronquitis y la tos. Si con quatro flores no bastase, añádanse dos más (tambien a partes iguales), a saber, las de gordolobo y violeta, con un poca de raíz de altea o malvavisco, y la mezcla de todas constituye las llamadas siete especies pectorales.

No voldria menys tenir els remeis de la medicina moderna. Però si tenim temps per preparar les tisanes, fer inhalacions de vapors (com d'eucalipto en aquest cas) i altres remeis casolans segur que ajudem al cos a millorar en altres aspectes.
Compte!! que, si et fas una infusió afegint les llavors de la rosella, et pot agafar somnolència. Pensa que la rosella és de la mateixa família que la planta d'on s'extreu l'opi (Papaver somniferum). Abans s'utilitzava per a fer dormir els nens. Així que, si et fas aquestes tisanes no condueixis! Deixat portar. I si et porten en moto, agafa't fort. No fos cas que, dormida, caiguessis de la moto.

A cuidar-se!!

Els dibuixos els he tret del llibre de Pius Font Quer PLANTAS MEDICINALES El Dioscòrides renovado.
Les fotos són d'internet.

2 comentaris:

Arare ha dit...

Bons consells a seguir!

vinc de llegir un comentari teu a cal paseante.

Petonets des del meu mar!

el paseante ha dit...

Confiem que la Cristina es recuperi. M'agraden molt els remeis casolans. Ja sóc grandet, i els meus avis tenien veritables farmàcies a base d'herbes en un racó de les seves masies. M'està agradant el teu blog. I, mira, t'ha comentat l'Arare que ve de casa meva. Si t'agrada llegir, no te la perdis. Escriu molt bé.