RECOPILACIÓ BREVA de las materias qve lo avtor troba de interés en lo referent a jardins i paisatges, entre altres cvriositats.

dijous, 30 de juliol de 2009

Sophora japonica
ls arbres, a més d'ombra a l'estiu, ens poden oferir uns instants poètics
La Sophora o també coneguda com acàcia del Japó (ja endevineu d'on és originària oi?), floreix en varies tongades ,(depenent de qui sap què) començant a principis de juliol.
De manera que mentre cauen, més o menys poèticament, els pètals de les flors...

...ja podem trobar que comencen a formar-se els fruits, característics i inconfussibles per la llegum amb el gra molt marcat.
També, una mateixa espècie, com la Sophora, pot tenir varies formes. Aquí us he retratat la Sophora japonica "pendula" que al tenir les branques penjant sembla que li hagin xafat la capçada.


Trobareu acàcies del Japó per tot arreu (sembla que s'hagi posat de moda), tot i que com us explicaré més endavant (quant toqui) provoca alguns problemes segons on es planti.

Quan llegiu aquest post estaré marxant a descansar uns dies. Miraré, però, de fer fotos del que vegi per explicar-vos-ho quant torni.
Que passeu un bon estiu.

Com sempre en taronja més informació o enllaços a altre blogs que han parlat del tema.

7 comentaris:

òscar ha dit...

un bon estiu. segur que jo també buscaré l'ombra de tant en tant.

khalina ha dit...

molt bon estiu. Fes moltes fotos sí! A on aniràs? A veure si al Japó hi ha moltes sophores?

fra miquel ha dit...

Ja m'he buscat una bona ombra per fer mig diades, òscar. Gracies, bon estiu també per a tu.

No, khalina. Ja veus que no em cal anar al Japó a buscar sophores. Em quedo al meu pais, però aniré itinerant per diferents llocs. Les fotos més vacacionals les penjaré a l'altra blog, però. Aquest el deixo per plantes i jardins i paisatges i tot això. Que també espero trobar-ne!
Gracies.
Que passis un bon estiu, tu també.

el paseante ha dit...

Pensava que potser aquest arbre era aquell que et vaig preguntar, però em sembla que no. Bones vacances Fra Miquel. Disfruta.

La RaTeta Miquey ha dit...

Al tanto amb les floretes blanques que es fiquen per tot arreu!! Descansa molt, fra miquel, que esperem les teves fotos a la tornada!!

fra miquel ha dit...

Necessito,doncs, més dades, Paseante, per poder identificar l'arbre del que vols saber el nom!
Gracies, de moment les vacances estan fent la feina que se li demana
Una abraçada

Sí Rateta. A la fi entre tu i el Paseante m'heu donat una empenta per postejar aquest arbre! En tornaré a parlar al hivern.
Com li deia al Paseante, el descans ja està fent el seu efecte. Gracies
Petons

el paseante ha dit...

Fra Miquel, en algunes fotografies em sembla que és aquell que et vaig demanar, i en altres no. Però segurament ho és. Gràcies per buscar-lo.