RECOPILACIÓ BREVA DE LAS MATERIAS QVE LO AVTOR TROBA DE INTERÉS EN LO REFERENT A JARDINS I PAISATGES, ENTRE ALTRES CVRIOSITATS

dissabte, 26 de desembre del 2009

Farfugium japonicum



egons a quins llocs, aquesta planta no floreix fins el gener o el febrer

Però també l'he trobada amb flors al desembre.
foto cedida per xavilongo

Sembla ser que és originària del Japó (pel nom, oi?) Anteriorment se la coneixia per Ligularia tussilaginea. Els jardiners encara l'anomenen així. Viu en zones ombrejades però també pot estar al sol, si té l'aigua assegurada a les arrels.
foto cedida per xavilongo

Hi ha diferents varietats, alguna variegada com la que teniu a la fotografia de sota.

Ja ho veieu! El groc sembla ser el color dels dies curts. Aquestes flors il·luminen les zones fosques del jardí a l'hivern.foto cedida per xavilongo

Actualitzo el post amb les fotografies del parterre situat al davant del frankfurt que hi ha al davant de la facultat d'econòmiques i al costat de la caserna del Bruc ( metro, Diagonal: Zona Universitaria). Cedides per xavilongo. Moltes gràcies!

13 comentaris:

fra miquel ha dit...

No recordo parcs públics on podeu trobar la Ligularia, però segur que n'hi ha. Jo la tinc present en jardins particulars. De vegades l'he vist plantada en test o en jardinera. Que més puc dir! És una de les meves preferides. És una alegria veure-la florir quant totes les demés plantes resten verdes o sense fulles.

RaT ha dit...

Tens TOTA la raó fra miquel!! s'ha de ser valent i "guapu" per florir quan els altres s'amaguen! d'aquestes n'he vist a alguna entrada d'edificis i crec que mai florida. És molt maca.

Bones festes, benvolgut frare. Un petó MOLT gros

Rita ha dit...

Jo tampoc l'he vista mai florida i és ben bonica!
Petons!

khalina ha dit...

Es maca amb aquestes fulles tan grosses i fortes. Les flors grogues són ben alegres.

xavilongo ha dit...

Hola, jo tampoc la recordo a cap parc públic (potser a la Tamarita) però als que us agradin els frankfurs podeu trobar un parterre força gran on estan precioses tot just devant el frankfurt d'econòmiques (al costat de la caserna del bruc).

bones festes

BACCD ha dit...

Que bonica! És cert això que dius del groc. Com espurnes del sol que anyorem.

fra miquel ha dit...

Hi ha moltes actituds dels homes que es poden comparar amb les plantes. He que si Rateta?

Rita de moment en Xavilongo ens ha dit un lloc que jo no coneixia. Encara que ens queda una mica lluny, no? No m'estranyaria que pel parc de la ciutadella n'hi hagués. Quan hi vagi m'hi fixaré.

I es que aquestes flors donen molta llum allà on creixen Khalina.

Xavilongo, Gràcies per la informació, La facultat d'econòmiques em queda una mica lluny, si no aniria a fer fotos. A la Tamarita no les recordo, (el vaig postejar el novembre de 2008, per si vols mirar-t'ho) de tota manera ara estan arreglant aquest parc i tampoc podríem comprovar-ho.

M'agrada lo de les espurnes de sol, Duschgel

Petons, abraçades i bones festes a tothom

Emily ha dit...

Preciosa. Sembla voler viure prop dels estanys. Miraré de trobar-la.

el paseante ha dit...

No entenc com les dones blocaires s'enamoren de tu. Un tipus que parla de flors. Vaig a veure la repetició del Numància-Albacete a Teledeporte.

xavilongo ha dit...

hola, avui he fet unes fotos al parterre que us vaig comentar.

ja te les enviaré fra miquel

MK ha dit...

M'agrada això que dius de que el groc sembla ser el color del dies curts.
Jo ja començo al gener a enyorar la llum del sol de l'estiu..i s que en aquestes latituds no podem pas queixar-nos.
Però no soc pas animalò d'hivern.Per això m'agraden especialment les primerenques mimoses grogues també , que d'aquí a dues setmanes començarán a florir.Son com el preludi d'aquest sol que ja torna.

fra miquel ha dit...

Emily, sembla ser que el seu hàbitat originari son els penya-segats rocosos de les costes del Japó, Corea i Taiwan. No sé si per les teves latituds... Si no la trobes en jardins busca-la en un viver o centre de jardineria.
petons

Paseante, jo no entenc com pots veure la repetició d'un partit de futbol. Val, si mai ens trobem, jo no et parlaré de flors i tu no em parlis de futbol. Així segur que ens entenem ;-)
Una abraçada

xavilongo, s'agraeix la teva col·laboració. Podré afegir la teva foto al post? El meu correu el trobaràs al perfil.
Molt bon any

MK, ja les tinc “clixades”, les mimoses. Es veuen els botons florals a punt de rebentar. Són com fars que anuncien que els dies comencen a allargar-se
Petons i bon any

fra miquel ha dit...

Gràcies xavilongo, ja he actualitzat el post amb les teves fotografies. Són precioses! Tan les Farfugium com les fotos ;-)
Bon any!