e la família de les rutàcies, és un arbre originari del sud est de Vietnam
Mentre a la primavera ens regala amb una floració olorosa i mel·lífera...
A l'hivern engalana les seves branques amb els fruits taronges...
També se n'extreuen olis essencials per a fer perfums i salses.
És un arbre de fulla perenne que cal cultivar-lo a ple sol.
Tem els hiverns freds, pel que en zones on gela sovint, se'l pot cultivar en contenidor per transportar-lo a cobert durant l'hivern.
És un arbre de fulla perenne que cal cultivar-lo a ple sol.
Tem els hiverns freds, pel que en zones on gela sovint, se'l pot cultivar en contenidor per transportar-lo a cobert durant l'hivern.
A Barcelona els trobareu als jardins,
...parcs i també pels carrers.
15 comentaris:
La floración primaveral a parte que sea olorosa es muy bonita, y sobre todo el fruto que se pueda hacer mermelada debe de ser bueno, a mi me gusta un poco las cosa amargas.
Un abrazo y feliz día de Reyes
La melmelada de taronja amarga és l'única que m'agrada, i especialment quan mossego un tros de pela, ummmm és boníssima!
Crec que la fulla fa com una doble fulla, no sé, potser m'equivoco i és l'altre, la dolça.
Que l'any ens porti molts arbres, plantes i flors.
La mermelada de taronja amarga barrejada amb formatge m'encanta.
BON ANY.
Molt bon any, Miquel!
I que sigui ben perfumat i guarnit amb els teus arbres, plantes i flors...
Seguro que te gustaria la mermelada que hago yo, MARI-PI-R ;o)
En los jardines que cuido hay uno de estos naranjos y me sabe mal tirar las naranjas!!
besos
MACONDO, que jo recordi la fulla és bastant normal, però ho comprovaré, ara m'has fet dubtar.
Amb molt de gust et passaria un potet de la meva melmelada...
Tu mateixa ;o)
Petó
PS: procuraré no defallir i portar-vos moltes flors i plantes
Doncs si, NOVESFLORS, a mi m'agrada amb un formatge semi-curat.
Petó i Bon Any per a tu també
Gràcies CARME!
Bon any a tu també. Procuraré, procuraré portar-vos moltes plantes, i parcs, jardins i passejades també...
Petons
L'aroma de la flor del taronger es per a mi la mes exquisita.
Bon Any a tothom!!
Una abraçada
Jo no sóc de melmelades però voldria preguntar-te si, amb els teus coneixements de flors i plantes, saps fer colònies o aigües perfumades? Els cítrics són perfums ideals per la pell :)
Bon any des del llibre!
He actualitzat el post amb un fragment del Llibre dels Secrets de fra Miquel Agustí.
Bon any i força romànic, BARUK!
Gràcies
petó
No deus haver tastat la meva, ANNA EME ;o) he he
Doncs no ho he provat mai, això de les aigües perfumades, però si trobes una recepta, ho podem intentar...
petó
precioses imatges, Frare!!! agraeixo constantment el taronger, és un arbre infinit!
Aquests arbrets són una mariconada. Jo ara només em dedico als baobabs. Bon any Fra Miquel.
Llegint els secrets de Fra Miquel m´he adonat que el meu taronger ( que no és amarg) hauria d´estar a la glòria i en canvi aquest any no m´ha fet ni una trista taronja. Potser és el llevant que me´l despulla de flors...no sabràs pas què li puc fer per tenir-lo ben formós...;-)
L´aigua de flor de taronger ( flor de azahar) és molt apreciada en perfumeria ( l´essència) i en pastisseria, sobretot àrab. la trobo delícadíssima , així com la de la flor de llimoner.
Ah, i també m´agrada molt combinar la melmelada amb formatges, siguin secs i curats o tendres.
Dolçamarg i deliciós aquest post.
Infinit no ho sé, però si que és un dels meus preferits...
Aviat toca fer melmelada, Oi, Violette? :)
Petó
Vigila amb els baobabs, Paseante. Si has llegit "El Petit Princep" sabràs que poden envair un planeta petit, com, en el que crec, vius tu. ;)
Una abraçada
Pot ser. Pot ser, PAÍS SECRET. Als tarongers els agrada la caloreta i els llocs arrecerats.
La pastisseria no és lo meu, però és més probable que provi de fer un pastis amb flors de taronger que un perfum.
Amb formatges o iogurt és com me la menjo normalment :o)
petonets
Publica un comentari a l'entrada